09:02
0
Kaynak : CNNTÜRK Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de olup bitenler hakkında sağlıklı bilgi almak kolay değil. Cep telefonuyla iletişim kurulamıyor. İnternet kesik. Haberler sosyal medya üzerinden yayılıyor. Ancak Cizre etiketiyle paylaşılan bir çok fotoğraf Cizre'de çekilmemiş. İşte onlardan bazıları. Cenazesi buzdolabında tutulan küçük bir kız. Bu fotoğraf, son günlerde sosyal medyada bir çok hesapta paylaşıldı. Paylaşan ilk kişi, fotoğrafın günlerdir sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde çekildiğini öne sürüyordu. Onlarca kişi fotoğrafı sadece bir kaç tıkla yaydı. Oysa fotoğrafın öyküsü bambaşka. Bu kız çocuğu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında Refah'ta hayatını kaybeden 2 yaşındaki Raghad Massoud. Hastanelerde yer kalma-ması sebebiyle cenazesi dondurucuya konulmuştu.
Ve gerginliğin arttığı haber almada sıkıntıların yaşandığı dönemlerde sosyal medyada yayılan bir başka kare. Bu fotoğrafın da Twitter'da operasyonların sürdüğü Cizre'de çekildiği öne sürüldü. Ancak fotoğrafın Erdoğan'ın Başbakan olduğu yıllarda Van mitingi sırasında alınan güvenlik önlemleri sırasında çekilmişti. Ve vurulan babasına sarılıp ağlayan çocuğun fotoğrafı. "Cizre'ye sessiz kalma" etiketiyle paylaşılan kare, Anadolu Ajansı'nın haberleştirdiği Mersin'deki cinayete aitti.
Dün de bu tip spekülatif paylaşımlarla ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Teröre tepki yürüyüşü sırasında Kürt kökenli bir işçinin darp edildiği iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın geçek dışı olduğu ortaya çıktı. Fotoğraf Suriye'nin başkenti Şam'da hırsızlık yaparken yakalanan bir Filistinli'ye aitti.

0 yorum:

Yorum Gönder